Indisk mat är en av mina absoluta favoriter! Här kommer ett recept som värmer gott och smakar härligt nu i höstrusket. Det är lite annorlunda smak, men supergott! Och så är det snabblagat, och nyttigt såklart!
Kyckling Med Kardemumma - Elaichi Murgh
Ingredienser:
600 g Kycklingfile, grovtärnat
1 1/2 dl Naturell Yoghurt
2 tsk Tomatpuré
1 tsk mald kardemumma
1 tsk Chilipulver
1 tsk Gurkmeja
Salt
Olja att steka i
Gör så här:
1. Hetta upp oljan och fräs försiktigt den malda kardemumman (men spara en nypa).
2. Lägg i kycklingköttet, salta och bryn det runt om.
3. Tillsätt kryddor och tomatpuré och blanda väl.
4. Häll i yoghurten och 1 1/2 dl vatten. Koka upp och låt kycklingen sjuda på svag värme tills den är mör.
5. Strö resten av kardemumman över kycklingen och servera rätten med ris.
Receptet kommer från den alldeles underbara kokboken "Snabblagat Indiskt" av Monisha Bharadwaj & Ulla-Märta Westerståhl.
Ha en riktigt skön och härlig helg!
4 kommentarer:
Mums! Kyckling och kardemumma, det lät inte illa :)
Sofia: Mycket spännande och god!
ÅHHH - jag älskar också indiskt!!! Skulle vilja samla på mig lite bra nyttiga vegitariska recept med go insisk kryddning.
Ofelia: SååÅÅÅÅÅÅÅ Gott med indiskt! Lär ju komma fler recept! :-)
Skicka en kommentar