fredag, augusti 10, 2007

JENNY: Lax till lunch

Lax är både gott och nyttigt!
Här kommer ett enkelt och nyttigt recept från http://www.tasteline.com/

Hel Ugnsbakad Lax Med Pesto Och Pinjenötter (10 port.)

Ingredienser:
0,9 kg färsk lax
0,5 tsk salt
4 msk pesto
0,75 dl crème fraiche, mager
70 g pinjenötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta nötterna i en torr teflonpanna. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt.

2. Blanda ihop pesto och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Stek i ugnen i cirka 15 minuter för rosa kärna och 25 minuter för helt genomstekt. Strö över pinjenötterna.

Jag brukar servera laxen med fullkornsbulgur blandat med hackade soltorkade tomater eller quinoa blandat med avocado, rödlök och fetaost.

Inga kommentarer: