Idag har jag för första gången provat Dinkel CousCous!
Jag gillar det! Smaken var ganska mycket "fullkorns-aktig", men god. Och mättande. Perfekt i sallad eller istället för ris och pasta.
Dock blev det lite grötigt och klumpade sig och inte alls "sprättigt" när jag hade tillagat det. Kanske för att jag inte blandade i olja? Kanske blir bättre när det svalnat!?
måndag, oktober 01, 2007
BILLE: Dinkel CousCous
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Mums det lät gott! Nästan som bulgur :P
åh, vad spännande det låter! alltid roligt med nya produkter på hälsohyllan! själv är jag helt såld på quinoa. supergott ju!
Haha, dinkel couscous har jag aldrig hört talas om. Spännande!
Låter spännande.Vet du om det är jämförbart med Quinoa, om man jämför GI-värdet? Lika/högre/lägre?
/Pernilla (www.metrobloggen.se/egnaord)
hehe, jag gillar klumpig coucous jag ;) fast det kan bli så även fast man inte har olja i...
tack, jag hoppas jobbet är kul=)
Sofia:
Det var riktigt gott. Men inte riiiktigt som bulgur tyckte jag kanske inte...
Josefine:
Älskar när det kommer nya grejjer på hälsohyllan. Så roligt att prova nytt. Quinoa är min absoluta favorit!
Ebba:
Hade heller inte hört talas om det innan. Kommer mycket nytt hela tiden. Skoj ju!
Pernilla:
Vet inte skillnaden mellan quinoan. Har ingen hemma heller så att jag kna jämnföra. Men så här står det på närningsvärdet på Dinkel Cous cous´n per 100g torr vara:
Energi: 1450kj/340kcl
Protein: 15g
Kolhydrater: 64g varav sockerarter:1g
Fett: 3g varav mättat fett: 0,7g
Kostfiber: 8g
Natrium: 12 mg
Carolina:
Klumparna hade visst inte försvunnit idag heller! Undrar vad jag gör för fel?
Skicka en kommentar