tisdag, december 11, 2007

BiLLe: Julbaksmys

Idag har det bakats för fullt, enda in på småtimmarna!
Tack Jenny, för en jättemysig kväll!!!

Vi bakade vanliga lusskatter, och nlife´s lättare saffransbullar. Måste säga att jag blev väldigt överraskad av den lättare varianten. Dom var ju riiiiktigt goda! Dock glömde vi krossa linfröna, men det gick visst bra ändå! Är det föresten någon som vet om man kan göra dom här med siktat dinkelmjöl istället?

Vi testade även nlife´s pepparkaksmuffins. Men ingen föll riktigt för dom faktiskt! Kommer inte göra om dom fler gånger! Dessutom blev dom platta. Vad gjorde vi för fel?

Och så gjorde vi pepparkaksbiscotti. Helt underbart goda!!!! Fast det här receptet var ju också det med mest socker i!

Föredrar du nyttigare och lättare bakrecept? Eller ska det helst vara med riktigt smör och socker i?














25 kommentarer:

Vägen från 137kilo sa...

Hehehe, ärligt talat, när jag bakar då är det riktigt smör och socker ända upp till armbågarna men det finns en tanke som ska utvecklas om desserter, bakverk och annat i Gi-stuk... :-D

Mango finsn färdigtärnat i frysdisken och smakar ljuvligt ihop med mald ingefära!

Anna (Orka mera) sa...

Ska det vara, ska det vara ordentligt :)

När jag bakar är det riktiga grejjer dvs smör och socker.

Tycker inte om "hälsokakor" och är hellre utan i så fall.

Sus sa...

Åh vad goda de såg ut bullarna!

Jag bakar alltid med riktigt smör och med 3% mjölk! Värsta råvarorna faktiskt!

Ang: träningen på 90 min så var det verkligen ett evettigt pass! ;o) Känns alltid lika skönt efteråt.
/Sus i dus vardag

Jossan sa...

Vad härligt med hembakat, finns inget mysigare än att komma hem till lägenheten och så luktar det nybakat. Dessutom så känner man sig så duktig när man har bakat=)
Har oxå testat bullarna, de är verkligen goda, dock åt min pojkvän upp nästan alla på en gång...

Anonym sa...

Åååå! Det ser riktigt gott ut...

Anonym sa...

Vad mysigt med bak! Vad goda lussebullarna såg ut" Mmm...

Anonym sa...

Åh dödskalleförkläde! *L* då skulle jag ha satt det på mig... ;)
Pepparkaksbiscotti måste jue bara vara himmelriket! :P

lina sa...

Så himla mysigt ni verkar haft det! Jag föredrar nog riktigt smör & socker med extra allt:) Däremot behöver man ju bara ta en om det är riktigt goda grejer. Men det är kul att testa olika!

j sa...

åh vad mysigt med julbak! jag brukar oftast använda "riktiga" produkter när jag bakar. men jag är öppen för förändringar. och har bakat kakor och muffins som är av nyttigare slag. bland annat ljuvligt goda äppelmuffins med yoghurt istället för smör som blev riktigt lyckade!

Anonym sa...

Mmmm. Vad gott :D jag använder också helst "riktiga" produkter när jag bakar, tycker det blir bäst så :)

Anonym sa...

Pepparkaksbiscotti? har du något recept på det :O)

Stina sa...

Tycker inte om hälsokakor, haha. Det ska vara riktigt smör och socker!

Mjölksyra sa...

Vägen från 137kg:
Bakverk i GI-stuk låter ju intressant!
Bra och spännande tips om mangon och ingefära!

Anna:
Det verkar faktiskt som om dom flesta tycker så också! Jag blir ändå lite förvånad!

Sus I Dus:
Allt var supersmaskigt! Särskilt biscottidegen!!!

Jossan:
Hela jag luktade saffran och pepparkakor när jag kom hem! Kom i riktig julstämning!

Johann:
Supermums! Men guud vad mycket vi gjorde! Ska man äta upp allt det nu??

Moa:
Jättegoda blev dom! Fast överraskande nog blev nästan dom lättare bullarna som inte var med på bild ännu godare!

Susanne:
Ja, visst är det snyggt förklädet!? :-) Nu fattas bara en snygg dödskalleform till pepparkakorna också!
Pepparkaksbiscottin var skitgod! Fast degen var ju faktiskt ännu närmare himmelriket!

Lina:
Jättemysigt var det! Fick riktig julkänsla med alla dofterna som spred sig!

Senapsgul:
Dom där äppelmuffinsen lät supergoda!

Sofia/dagensmat:
Egentligen är det väl godast med riktiga produkter!

Maja:
Kika in här på kommentarer igen så dyker receptet upp snart. Det är Jenny som har receptet hemma! Det finns föresten också i senaste numret av Amelia Jul.

Mjölksyra sa...

Stina:
Egentligen är det väl smaskigast när det är allt det onyttiga i. Fast dom här lättare lussebullarna var faktiskt godare! Trodde jag inte att det skulle vara!

Anonym sa...

Ja då det går alldeles utmärkt att använda Dinkelsikt till Ninas lätta lussekusar. Jag gjorde så å de är verkligen supergoda:))

Men har testat en del av ´Ninas s.k hälsobak i form av muffins å måste tyvärr säga att desa inte vart speciellt smakfulla:(
Vänligen
Lo Woldemar

Anonym sa...

Vad sugen jag blev på allt bak!!

Mjölksyra sa...

Lo:
Men vad bra, då ska jag våga testa med dinkel nästa gång!
Hennes matmuffins är iallafall väldigt goda måste jag nog säga! Men pepparkaksmuffinsen var verkligen ingen hit!

Junitjej:
Det är mysigt, gott och roligt! Och luktar ljuvligt!

Jenny sa...

Å vad mumsigt! :) Mysigt med julbak :)

Ebba sa...

Vilka fina bilder! :) Och vad mysigt med julbak! Ska baka i morgon jag och Ninas lussebullar står överst på listan. Dom är supergoda ju! Mycket godare än vanliga. :)

Mjölksyra sa...

Jenny:
Jättemumsigt och mysigt! Vill gärna göra mer sånt!

MrsEbba:
Ja, visst är dom godare Ninas lussebullar!!! Är verkligen förvånad att dom är godare än vanliga!
Hoppas det går bra med julbaket imorgon och att det blir mysigt!!!

Puma sa...

Håller med - lussekatterna från NLife var supergoda men mina pepparkaksmuffins åkte direkt i papperskorgen. Platta och äckliga. Jag gjorde f.ö. lussebullsen på dinkelmjöl och med hela linfrön och det gick finfint. :-)

Mjölksyra sa...

Puma:
Undrar varför dom blev så platta, muffinsen!?? På hennes bild ser dom ju jättefina ut. Våra åkte faktiskt också i soptunnan tillslut!
Ska testa lussebullarna med dinkelmjöl nästa gång!

Mjölksyra sa...

Maja:
Här kommer receptet på Pepparkaksbiscotti (50st):

Ingredienser:
150g sötmandel
75g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 tsk pepparkakskryddor
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
* Sätt ugnen på 200 grader

*Hacka mandeln grovt. Rör smör, socker och pepparkakskryddor poröst med elvisp. Vispa ner äggen.

*Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner i smeten. Vispa sakta tills allt är blandat, inte längre.

*Ta upp degen på mjölad bänk, rulla den till två längder, lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120 grader.

*Låt skorporna svalna lite. Skär dem i långa sneda bitar. Lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt. Torka i ugnen ca 30 minuter eller tills de är torra.

Anonym sa...

Mums.. det ser verkligen gott ut!! man borde kanske ta och testa? (brukar aldrig "orka", men varför inte egentligen...)

Mjölksyra sa...

Elviz:
Det är så himla mysigt att baka....om man inte göra för stora baksatser. Inte skoj att rulla 90 lussekatter! :-)