torsdag, november 22, 2007

BiLLe: Smärtfull Vila

Det gör för ont i kroppen för att jag ska kunna träna nått idag. Har träningsvärk from Hell.
I vanliga fall brukar det funka att träna med träningsvärk för mig för den brukar bli bättre eller försvinna helt. Men this is tooooo much, så vilodag idag alltså!

Fick faktiskt frågan i ett tidigare inlägg.... ska eller kan man träna bort träningsvärken eller bör man vila? Vad tycker ni?

23 kommentarer:

Anonym sa...

Det intressanta med träningsvärk är att man egentligen inte vet varför den uppstår, alltså rent medicinskt på molekylär nivå.
Att träna bort träningsvärk går inte heller, inte så att träning reducerar värken rent fysiologiskt. Vad som istället händer i den processen är att när man tränar vid träningsvärk så värms kroppen upp och töjs ut igen och musklerna blir under träningen mer flexibla, men du besitter fortfarande samma mängd träningsvärk även om den inte känns likadan.

Så vila. :)

Anonym sa...

Haha ja, träningsvärken man får av forza är inte att leka med. ;D Jag brukar träna på som vanligt, om det inte gör alltför ont vill säga.. Brukar försöka träna områden jag inte har träningsvärk för att skona mig lite också. :)

Anonym sa...

Tycker det är så väldigt olika beroende på hur man känner sig. Tror att bara man lyssnar på kroppen, som du gör nu, så funakr det alldeles utmärkt. Träningsvärken sitter ju även om man ligger stilla eller tränar. Valfritt alltså. JAg brukar också vila om jag känner sådär, kan ju vara roligt om man är lite rörlig åtminstone.

Anonym sa...

Träningsvärk GÅR att träna bort! Om jag tränar med träningsvärk är den alltid borta när jag tränat klart, fast vägen dit kan vara lite smärtsam ;)

Anonym sa...

Hej Bille, mitt tips är att du unnar dig lite skön massage!

j sa...

Träningsvärk ja. Ibland så himla skönt, andra gånger inte fullt lika trevligt. Jga brukar ge mig ut på en lättare jogg, tycker att det hjälper att få igång musklerna. men andra dagar, när man har svårt att gå ner för trappor o dylikt brukar jag vila bort träningsvärken :)

lumumma sa...

Bra att du viiilar tycker jag! Jag brukar alltid få mest träningsvärk dag 2 efter ett rejält pass, så jag ser fram mot en härlig morgondag. ;-)

Anonym sa...

Det sägs ju att det går över om man tränar mer, men jag tror det bästa är att känna efter själv vad man behöver eller klarar av :P

Optimist!! sa...

Jag har också extrem träningsvärk just nu..dagen efter träning känns det, men dagen efter det så är det smärtsamt :) Jag skulle aldrig kunna träna, det gör ju ont, och vem vill ha ännu mer ont? :)

VILA! :)

Jenny sa...

Jag tror på vila! Brukar nöja mig med en promenad för att mjuka upp musklerna lite :)

Anonym sa...

Jag tror på vila om du har så ont som du verkar, men av egen erfarenhet så funkar det för mig att träna med träningsvärk, men inte max, för även om träningsvärken inte släpper så bli musklerna mjuka och varma och det är alltid skönt när man har ont. :)

Anonym sa...

Jag tycker att träningsvärken ibland blir bättre om man är ute och rör på sig, tar en promenad, simmar eller cyklar lätt. SKönt att värma upp och få igång kroppen. Lite hätligt ändå med massiv träningvärk , då vet man att man gjort ngt! :-)

Anonym sa...

Träningsvärk är underbar, "kvitto på bra träning" eller icke, Jag gillar den :) Så länge man stretchar ordentligt, tycker jag att det känns ok att träna med träningsvärk. Såvida den inte gör sig fööör påmind (som när jag hade åkt snowboard för första gången!)
Tack föresten, om matten! När den e klar - då sticker jag ut till landet och njuter av NATUUUR!

löpningseufori sa...

jag brukar oftast ge mig ut och springa ändå, tycker att det hjälper! också känns det sådär skönt stramande i benen ;) eller nått. ibland vilar jag också. funkar bra det med!

Anonym sa...

tror det är en ganska individuell grej, men jag presonligen kan känna mindre träningsvärk efter stretching. det viktiga är att du känner efter vad som passar dig bäst :)

Mjölksyra sa...

Till alla:
Tack alla för era intressanta kommentarer och tips om hur man bör göra vid träningsvärk!
Jätteroligt och spännande att läsa hur ni andra tänker om det hela! Och hur olika många tycker... finns kanske inget rätt eller fel? det viktiga är att man lyssnar på sin kropp helt enkelt! :O)

Slow-Eva sa...

Man ska inte massera på träningsvärk!
När man har tränat så hårt att man har träningsvärk betyder det att musklerna har gått sönder lite grand. Det är när de lagas som muskeln blir starkare. (det är som med benbrott, skelettet blir starkare just där det gått av)
Man ska därför inte massera på ömma muskler efter som man riskerar att ha sönder dem mer, fast på ett dåligt sätt. typ enkelt förklarat :)

Anonym sa...

hoppas duin helg också blir toppen! =)

Mjölksyra sa...

Evasleeva:
aahhaa, ok. så ingen massage!

Sofia/Mayflower:
tacktack! :-)

Anonym sa...

Åååh, denna träningsvärk. Jag tror jag vet hur du känner dig, undrar om det var så jag kände förra veckan... Härligt, men smärtsamt ja! När jag hade så ont så tränade jag lugnt och det var rätt skönt när man värmt upp, kanske en promenad eller en stund på cross trainer eller en cykeltur? Vad har du gjort som gett dig sån värk? Är det forza? / Sanna

Anonym sa...

Sanna Jagger:
Träningsvärken kom från Forzan! en såndär sjukligt smärtfull träningsvärk!

Anonym sa...

Promenader, massage och varma bad. Det tycker jag känns bra vid träningsvärk. Tyngre träning får vänta för aktuell muskelgrupp tills värken är borta.

Det är nåt visst med träningsvärk ändå... man känner ju att man gjort nåt och den vetskapen e inte helt fel! :)

Anonym sa...

Sockertoppan:
träningsvärk är härligt i vanliga fall. men ibland är den bara så grym så att man nästan känner sig sjuk.
Varma bad är helt klart min favorit! Brukar kännas betydligt bättre edteråt!