Här kommer ännu ett supergott och enkelt recept på lax från Fitnesstidningen Nr 10, Oktober 2005.
Medelhavspanna med Citrusdressing
Ingredienser:
Ca 600 g skinn- och benfri lax
8-10 potatisar
1 röd paprika
1 grön paprika
1 liten squash
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
15 svarta oliver, gärna kalamata
salt och peppar
olivolja
färsk timjan
Citrusdressing:
2 msk pinjenötter, lätt rostade
2 msk pressad apelsin
1 msk pressad citron
några droppar flytande honung
3 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en långpanna med olivolja, fördela de pressade vitlöksklyftorna samt grova bitar av potatis, paprika, squash och rödlök i pannan. Salta och peppra. Låt grönsakerna bakas ca 20 minuter i ugnen, tills potatisen är nästan färdig.
Skär laxen i grova kuber eller skivor. Ta ut pannan ur ugnen och fördela oliver, timjan och laxbitar ovanpå grönsakerna. Låt pannan stå i ugnen ytterligare 5-10 minuter, tills laxen är knappt genomstekt.
Rosta pinjenötterna ett par minuter i en torr stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en kastrull och värm sakta. Häll över den färdiga rätten och servera.
torsdag, oktober 11, 2007
BILLE: Lax Forever!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Låter supergott. Kommer att provas på lördag!
Mmm, ett måste att testa! Lax är min favoriträtt!
låter gott och lättlagat!! lax är ju underbart!
Tack så mycket, det gick helt okej :) Gott med lax! :)
Jisses så gott! Jag äter ju inte fisk, men man borde ju kunna byta ut den mot kyckling!
Ha en fin dag!
Gud avd gott det lät! =) Mums. Nu blev jag hungrig, haha.
Jenny: Hoppas du får en skön lördag!
Sofia/Dagensmat: Lax är Mums!
Emelie: Lättlagat gillar jag! :-)
Sofia/Mayflower: Vad skönt att det gick bra!
Ofelia: Det lät ju riktigt gott med kyckling ju!
Ebba: Jättegott!
Skicka en kommentar